Ferroli Domicondens Arıza Kodları
FERROLİ F50 ARIZA KODU: Tüketicinin müdahale edebileceği bir durum değildir. F50 arıza kodu kombinizin kablo tesisatında bir problem meydana geldiğini belirtir. Kablolarda kısa devre oluşmuş olabilir. Ya da kablolarda kopukluk meydana gelmiş olabilir.
FERROLİ F43 ARIZA KODU: Kullanmakta olduğunuz kombinizin sisteminde bulunan suyun devir daim yapmadığını belirtir. Kısacası pompa arızası da denilebilir.
FERROLİ F42 ARIZA KODU: Bu kod, kombinizin ısıtma sensöründe bir problem meydana geldiğini gösterir. Bu durumda tüketici müdahalede bulunmamalıdır. Sensörün tamiri ya da değişimi gerekebilir.
FERROLİ F41 ARIZA KODU: Tüketicinin müdahalede bulunabileceği bir durum değildir. F41 arızası ne anlama gelir? F41 arızası kombinizin sıcak su sensörünün ya da çıkış sensörünün boru ile bağlantısının kesildiğini gösteren arızadır. Bu durumda kombinizden verimli bir çalışma alamazsınız.
FERROLİ F37 ARIZA KODU: Bu kod, kombinizin su basıncında bir problem meydana geldiğini gösterir. Öncelikle tüketici su basınç göstergesine bakarak basıncın düştüğünü görür ise kombinizin sağ alt kısmında yer alan mavi uzun doldurma musluğunu açarak kombiye su basmalıdır. Su basma işlemini ekranda F37 arıza kodu silinene kadar devam ettirmelidir. F37 arıza kodu silinir ise doldurma musluğunu kapatarak sorun ortadan kalkacaktır. Fakat F37 arıza kodu silinmiyor ve devam ediyor ise kombi uzmanından destek almanız gerekecektir.
FERROLİ F35 ARIZA KODU: Tüketici F35 arıza kodu ile karşı karşıya geldiğinde kesinlikle müdahalede bulunmamalıdır. F35 arıza kodu elektrik şebekesinde bir problem meydana geldiğini gösterir.
FERROLİ F34 ARIZA KODU: Bu kod, cihazınıza gelen voltajın olması gerekenden daha düşük olduğunu gösterir. Elektrik voltajının 170V altında düştüğünde sorun meydana gelir. Bu durumda kombiniz çalışmaz. Tüketici öncelikle bir süre beklemelidir ve kombiye reset işlemi uygulamalıdır. Eğer düzelme görünmez ise kombinizin elektronik kartında bir hasar oluşmuş olabilir. Kartın tamiri ya da değişimi gerekebilir.
FERROLİ F14 ARIZA KODU: Tüketicinin müdahalede bulunabileceği bir durum değildir. F14 arızası kombinizde sensör arızası meydana geldiğini ya da sensör kablolarında kopukluk veya kısa devre yapmasından kaynaklı bir problem oluştuğunu belirtir.
FERROLİ F11 ARIZA KODU: Kullanmakta olduğunuz kombinizin sıcak su sensöründe bir problem oluşmuştur. Bu durumda kombinizden sıcak su alamazsınız. Sensörün tamiri ya da değişimi gerekebilir. Sensör kablolarının ve sensör borularının kontrol edilmesinde fayda olacaktır. Çünkü boruların nemlenmesinden ya da sensör kablolarında kopukluk oluşmasından kaynaklı bir arızada olabilir.
FERROLİ F10 ARIZA KODU: Bu kod, kombinizin sensöründe bir problem oluştuğunu gösterir. Tüketicinin müdahalede bulunabileceği bir durum değildir. Sensör kablolarında kopukluk ya da kısa devre oluşmuş da olabilir. Ya da borularda nemlenmeden kaynaklı bir problemde olabilir.
FERROLİ A06 ARIZA KODU: Tüketicinin müdahalede bulunabileceği bir arıza değildir. Kombinizin ateşleme işlemini yaptıktan sonra yeterli alev oluşmamasından kaynaklı bir arızadır. Bu durumda cihazınızdan verim alamazsınız. A06 arızasına sebep olan durumlar; kombinizin gaz sisteminde basınç düşük olabilir, gaz grubunda bir problem meydana gelmiş olabilir, iyonizasyon elektrotunda ya da elektronik kartında bir sorun oluşmuş olabilir.
FERROLİ F05 ARIZA KODU: Kombinizin hava prosestatında bir problem meydana geldiğini gösterir. Kombinizin hava basınç swich kontağı açık olabilir. Fanı açık olması durumda 20sn boyunca kontaklarını kapatmadığını gösterir. Arızanın tespiti ve çözümü için kombi tamircisinden yardım alınmalıdır. Kombininizin anakartından, fanından, prosestatından kaynaklı bir problemde olabilir. Tüketici kesinlikle müdahalede bulunmamalıdır.
FERROLİ A03 ARIZA KODU: Kombinizin aşırı ısınmasından kaynaklı limit termostat korumak için devreye girdiğini gösterir. Tüketici öncelikle petek vanalarının açık konumunda olup olmadığını kontrol etmelidir. Daha sonra kalorifer gidiş dönüş borularının açık konumunda olup olmadığını kontrol etmelidir bu vana kombinin alt kısmında yer almaktadır. Her kontrol işleminde bir sorun görünmüyor ise kombiye birkaç kez reset atılmalıdır. Sorun devam edecek olur ise kombinizin üç yollu vanasında, ana eşanjörde, sirkülasyon pompasında bir problem meydana gelmiş olabilir. Kalorifer dönüş borusu ya da kombinizin tesisatında tıkanıklık meydana gelmiş olabilir.
FERROLİ A02 ARIZA KODU: Kombinin brülörü kapalı iken alev olduğunu gösteren arıza kodudur. Bu durumu sahte alev olarak da adlandırabiliriz. Tüketici bu durumda kombiye birkaç kez reset atmalıdır. Eğer düzelme görünmez ise kombinizin anakartında, iyonizasyon elektrotunda ya da gaz grubunda bir sorun oluşmuş olabilir.
FERROLİ A01 ARIZA KODU: Kullanmakta olduğunuz kombinizin ateşleme işlemini gerçekleştiremediğini gösterir. Bu durumda kombinizden hiçbir şekilde verim alınamaz. Öncelikle gaz giriş vanalarının açık konumda olup olmadığını kontrol etmelidir. Eğer kontrol işlemini yaptıktan sonra bir problem görünmüyor ise kombiye birkaç kez reset işlemi uygulanmalıdır. Herhangi bir düzelme görünmez ise kombinizin gaz valfinde, elektronik kartında, iyonizasyon elektrotunda veya ateşleme elektrotunda bir problem meydana gelmiş olabilir.
Paylaş